Korte biografie

De stijl waarin Marijke de Braal danst en die zij ook in haar lessen doorgeeft is te omschrijven als de Amerikaanse vorm van rhythm tap. In de lessen gaat het er om tap op een dansante manier te presenteren, waarbij er vooral veel aandacht besteed wordt aan het muzikale aspect. Marijke kiest bewust voor een breed aanbod op diverse niveaus waardoor haar lessen zowel voor beginnende als voor professionele dansers interessant zijn.

Zij heeft als tapdanser een jarenlange training achter de rug van Amerikaanse leraren als Brenda Bufalino, Charlie ‘Cookie’ Cook, Buster Brown en Chuck Green. In 1990 werd haar door het Colorado Dance Festival (USA) een Full Scholarship toegekend wat haar de mogelijkheid bood te werken met veteranen uit de bloeitijd van de tapdance in Amerika: Honi Coles, Eddie Brown, Fayard Nicholas en Steve Condos.

Marijke heeft haar eigen studio en is als docent tapdance verbonden aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam (ATKA) en aan Dansacademie Lucia Marthas. Zij gaf ook gedurende vele jaren les aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops bij diverse dansscholen en festivals in Nederland en daarbuiten.

Zij choreografeert voor zowel theatergroepen als voor televisie. Een aantal jaren trad zij op in het programma “Tobias on Swing Street” van Tobias Tak en met het ”International Tap Dance Orchestra” o.l.v. de New Yorkse choreografe Brenda Bufalino. Zij vormde vele jaren met Marijn van Veen het duo ”Four Feet and the Beat”. Als soliste treedt zij ondermeer op bij verschillende symfonieorkesten met het “Tap Dance Concerto” van Morton Gould. Zij danste op uitnodiging een seizoen in New York bij het tapdancegezelschap ”Manhattan Tap2” o.l.v. Heather Cornell.

Dit CV wordt binnenkort bijgewerkt.
Bekijk voor meer recente info ook de rubriek “Nieuws en mededelingen

Van links naar rechts: Eddie Brown, LaVaughn Robinson, Honi Coles en Steve Condos tijdens het Colorado Dance Festival in 1990